لیست اختراعات عليرضا نوري
دستگاه ميداني سنجش مقاومت برشي و كششي بين لايه هاي روسازي داراي ژئوسنتتيك قابل طبقه بندي در زمينه فني بخش ه (ساختمان)، دستگاهي ميداني مي باشد كه مقاومت برشي بين لايه روكش و روسازي آسفالتي را در محل پروژه مي سنجد. ضعف مقاومت برشي بين لايه روكش آسفالتي و آسفالت قديمي به خصوص در زماني كه از ژئوسنتتيكها براي تقويت روسازي استفاده شود، مي تواند موجب بروز خرابيهايي در روسازي گردد. در ساير روشها نمونه به وسيله مغزه گيري برداشت مي شود كه اين موضوع موجب دستخورده شدن نمونه مي گردد. اين دستگاه با اعمال بار برشي بر روي نمونه مربع شكل به ابعاد 15 سانتيمتر مي تواند مقاومت برشي بين لايه هاي روسازي را ارزيابي نمايد. همچنين با قرار گيري فك لاستيكي مخصوص دستگاه در زير آن مي توان مقدار اصطكاك بين روسازي و لاستيك خودرو را به دست آورد.علاوه بر اين با قرار گيري دستگاه به صورت قائم و قرارگيري ميله مربوط به اندازه گيري مقاومت كششي بين لايه ها، و اتصال آن به ورقي فولادي كه بر روي نمونه چسبانيده شده است و سپس بارگذاري كششي بر روي نمونه مي توان ميزان مقاومت كششي نمونه را يافت.
يكي از مهمترين پارامترهاي مورد استفاده در بررسي مشخصات خستگي مصالح و خرابي آنها بررسي ميزان رشد ترك در آنهاست كه شناسايي به موقع ترك مي تواند نقش تعيين كننده اي در پيشگيري از رشد ترك در ساختمانهاي بتني پلها سدها و همچنين روكش آسفالتي راهها چه در ابعاد آزمايشگاهي و چه در ابعاد اجرايي داشته باشد در دنيا روشهاي استاتيك و ديناميك زيادي براي شناسايي ترك وجود دارد كه يكي از اين روشها استفاده از تغييرات مقاومت الكتريكي مصالح با افزايش و گسترش ترك است. براساس فرمولهاي اوليه فيزيك الكتريسيته مقاومت الكتريكي نهايي يك ماده با مقاومت ويژه آن ماده و طول آن بطور مستقيم متناسب است و با سطح مقطع آن رابطه عكس دارد كه رابطه آن به فرم R=rL/A قابل بيان است. كه در آن r مقاومت ويژه ماده L طول و A مساحت سطح مقطع است. اين معادله را مي توان براي موادي كه از نظر شكل پيچيده ترند بصورت انتگرالي نيز نوشت. با رشد ترك در جسم رسانا مقدار A كاهش مي يابد و به تبع آن مقدار Rافزايش خواهد يافت كه با عبور جريان از مصالح و اندازه گيري آمپراژ و داشتن ولتاژ جريان مقدار R به دست آمده و با داشتن L,r مقدار سطحي كه قابليت عبور جريان از خود رادارد (A) بدست مي آيد اين روش به راحتي در مورد اجسام رسانا قابل استفاده است اما بكارگيري آن در اجسام نارسانا امكان ناپذير مي باشد. به منظور بكارگيري اين روش در جسمي نارسنانا و متخلخل همچون آسفالت و بتن تمهيدات فراواني از جمله بكارگيري مواد رسانا در آسفالت و تزريق الكتروليت به آن و نجش مقاومت الكتريكي در جريان 220 ولت انجام گرفت سپس با توجه به نتايج بدست آمده اقدام به بررسي مقاومت سطحي آسفالت و پوشش آن توسط لايه هاي رسانا گرديد.
امروزه يكي از مهمترين راههاي پيشگيري از ايجاد، رشد و گسترش تركهاي انعكاسي در روكشهاي آسفالتي چه بر روي روسازي آسفالتي و چه بر روي روسازي بتني استفاده از ژئوسنتتيكها است. با وجود كاهش تركهاي انعكاسي توسط ژئوسنتتيكها، بكارگيري اين مصالح مي تواند موجب كاهش مقاومت برشي بين لايه هاي روسازي گردد. اين موضوع سبب مي شود كه در هنگام ورود نيروهاي افقي به روسازي آسفالتي خرابيهايي از قبل تركهاي هلالي به وقوع بپيوندد.با توجه به تكرار بار برشي، اين بار از ماهيت ديناميكي برخوردار است. لذا شبيه سازي آزمايشگاهي آن با بهره گيري از بارگذاري ديناميكي نتايج صحيحتري را ارائه مي نمايد. در كنار نيروهاي افقي وارده به روسازي بخشهايي از روسازي كه تحت اين نيروي افقي قرار دارند تحت بار قائم فشاري (اثر وزن خودروي وارد كننده بار) و بخشهاي ديگري تحت بار كششي ( بالا آمدن روسازي در اطراف چرخ خودرو) قرار مي گيرند. عمده دستگاههاي ساخته شده در دنيا تنها توان اعمال بارگذاري برشي يكنواخت را دارند. دستگاه ارائه شده توسط مخترعين توانايي اعمال بار قائم و اندازه گيري دقيق آن را هم به صورت فشاري و هم به صورت كششي دارد و مي تواند تواماً بارگذاري برشي يكنواخت با هر نرخي كه كاربر مد نظر داشته باشد را وارد نمايد. همچنين دستگاه قابليت اعمال بارگذاري ديناميكي بر روي نمونه را با هر تابع بار مورد نياز كاربر دارد. علاوه بر اين نمونه هاي قابل آزمايش در اين دستگاه به صورت مربعي بوده كه مي توانند به طور يكنواخت در سطح نمونه نيروهاي مقاوم برشي را بسيج نمايند. علاوه بر اين تمامي دستگاههاي مورد استفاده در دنيا تنها توان آزمايش بر روي يك نوع نمونه و با يك سطح مشخص را دارند اما دستگاه ابداعي توسط مخترعين توان آزمايش بر روي نمونه هاي با سطح برش مربعي به ابعاد يكصد و پنجاه ميليمتر در يكصد و پنجاه ميليمتر، نمونه هاي مربعي با سطح برش به ابعاد يكصد ميليمتر در يكصد ميليمتر و همچنين نمونه مستطيلي با سطح برش به ابعاد يكصد و پنجاه ميليمتر در يكصد ميليمتر هم به صورت خوابيده و هم به صورت ايستاده را دارا مي باشد. اين اختراع در زمينه فني بخش ه ( ساختمان) قابل طبقه بندي است.
حجم سه بعدي (Final Fixing): حجمي سه بعدي و طراحي شده طبق بافتهاي مخاطي كراتينيزه دهان هر بيمار و منحصر به خودش كه از جنس نوعي سيليكون معمولي در صنايع و علم دندانپزشكي مي باشد كه به تناسب خاصي با يكديگر تركيب شده اند بوده و مشكلات و معضلات ظاهري و جسماني و همچنين روحي و رواني بيماران استفاده كنند از پروتزهاي متحرك دنداني را كاملا مرتفع نموده است. مواد تشكيل دهنده اين حجم سه بعدي از تناسب و تركيب ويژه اي برخوردار است كه در علم پزشكي كاملا استاندارد و مطابق با متدهاي روز دنياست و از لحاظ طبقه بندي در رده تركيبات (siloxane) قرار دارند. از آنجا كه حجم سه بعدي مذكور داراي خاصيت الا ستسيته مي باشد لذا با فراهم سازي بسيار مناسب براي مخاط دهان بيمار با طراحي خاص و منحصر به فرد در پروتزهاي بيمار داراي استحكام و ثبات فوق العاده خواهد شد كه تا به حال نظير آن در پروتزهاي سخت آكريلي معمول مشاهده نشده است. - بيماراني كه تعدادي از دندان ها و يا همه آن ها را از دست داده اند و از پروتزهاي متحرك استفاده مي كنند. - بيماراني كه بافت مخاطي لثه آن ها تحليل رفته و ديگر به عنوان بستر نگهدارنده پروتزها در جاي خود عمل نمي كند و اصطلاحا به اعمال جراحي جهت افزايش ضخامت و ارتفاع اين بستر نيازمندند (اين مشكل در پروتزهاي فك بالا و پايين، به خصوص فك پايين كاملا مشهود است) . - بيماراني كه به دليل بيماري جسماني و يا مالي و اقتصادي امكان استفاده از ايمپلنت را ندارند و يا اينكه نمي توانند از سيستم هاي ايمپلنتي براي بازسازي بستر پروتزهاي متحرك خود (به دلايل مختلف) بهره مند باشند.
موارد یافت شده: 22